Od leta 1991.

SERVIS AVTOMATIKE

V našem podjetju vam že 25 let nudimo kvaliteten servis krmilnikov IMP sistem 300 (R3VCOT, R3SA, R3VC, ...), krmilnikov Danfoss ECL 9300, Danfoss ECL Comfort 200 in 300, ter tudi novih Danfoss ECL 210 in 310.

Popravljamo in testiramo pogone ventilov Danfoss AMV xx, AME xx, HAME xx, pogone ventilov IMP, ter tipala temperature za IMP sistem 300, Seltron in Danfoss, ter druge.

Prav tako vam ponujamo kvalitetno vzdrževanje toplotnih postaj, prezračevalnih naprav, hišnih rekuperatorjev in klima naprav. S tem napravam podaljšamo življenjsko dobo in preprečimo morebitne okvare.

 

Po principu najcenejše ponudbe pa ni vedno najboljše, kaj ne?

Z leti se izkaže, da pri slabo vzdrževanih napravah pogosteje pride do okvar, s tem pa do velikih stroškov popravil, včaih tudi do strojeloma ali požara in s tem do nujnega nakupa nove naprave.


PRIPOROČAMO: Kontrola zračnih filtrov vsaj vsake 3 mesece in menjava enkrat do dvakrat letno. Če so zračni filtri zelo umazani in jih ne menjate pravočasno, se lahko strgajo in posledično se umaže izmenjevalec toplote, ter grelni register. Čiščenje teh je veliko večji poseg in strošek kot redna menjava filtrov. Prav tako ne pozabite na zajemne rešetke in mreže. Le z rednim vzdrževanjem boste zagotovili potrebno izmenjavo zraka v prostorih in s tem kvaliteto zraka, želeno temperaturo in pravo smer gibanja zraka.

PRIMERI SLABEGA VZDRŽEVANJA: Največja težava je, če vam v vročini konvektor, klima ali centralni klimat ne hladi. V drugi galeriji spodaj je prvih 5 slik starih zračnih filtrov in slabo vzdrževanih prezračevalnih naprav.


Kakšne pa imate vi?    Vam klima dobro hladi?    Konvektor piha prijetno hladno ali se dušite v vročini?

 

Pokličite nas in izmerili bomo temperaturo in hitrost vpiha zraka, preverili delovanje avtomatike klimata, preverili delovanje konvektorjev in termostatov, preverili delovanje klime, naročili in zamenjali zračne filtre, ter očistili zajemne rešetke. Tako boste rešeni pred zatohlim zrakom in vročino, ter ponovno zadihali s polnimi pljuči.

 

PRIMER DOBRE PRAKSE - VZDRŽEVANJE TOPLOTNIH POSTAJ: Pred ogrevalno sezono smo pregledali delovanja 4 krmilnikov Danfoss za 4 kroge ogrevanja, pripravo ogrevne vode na toplotnem prenosniku, ter pripravo sanitarne tople vode. Prilagodili smo parametre ogrevanja po energetski sanaciji objekta (izolacija fasade in zamenjava oken) - znižali smo krivulje ogrevanja, želene temperature in nastavili urnike, ter preverili delovanje pogonov ventilov, črpalk in tipal temperature (Prva galerija - slika 1).

 

Skupaj z našimi dolgoletnimi in zanesljivimi poslovnimi partnerji vam uredimo tudi:

  • servis klimatov (grobo čiščenje, menjava notranje izolacije, zračnih filtrov, jermen, ležajev motorjev in ventilatorjev, previjanje elektro motorjev, predelave klimatov, predelave zračnih kanalov in elementov prezračevanja (rešetk, difuzorjev, PV ventilov).

  • čiščenje kanalov in kuhinjskih nap (kemično čiščenje nap in odvodnih kanalov je zakonsko določeno zaradi požarne varnosti in higienske ustreznosti).

  • servis in montažo klimatskih naprav in hladilnih agregatov (čiščenje filtrov, čiščenje registra, kontrola delovanja in razkuževanje notranje enote, ter po potrebi tudi dopolnitev s plinom).